Składniki:
- cztery torebki herbaty Lipton np. Owoce Leśne
- jeden kawałek cynamonu
- cztery łyżki miodu lub cukru
- 1/2 cytryny, obrane ze skóry, bez pestek
- 20 ml syropu malinowego
Sposób przygotowania
3 torebki herbaty zalej 500 ml gorącej wody, dodaj cynamon, rozpuść cukier lub miód. Herbatę ostudź. Zimny napar wlej do płaskiego naczynia, dodaj cytrynę i usuń cynamon. Wstaw do zamrażarki. W między czasie czwartą saszetkę herbaty zalej wrzątkiem, około 200 ml i również pozostaw do ostygnięcia. Zamarzniętą herbatę pokrusz. Kawałki lodu umieść w kielichu miksera i dokładnie zmiksuj. Herbaciany lód wsyp do wysokiej szklanki. Całość uzupełnij 100 ml zimnej herbaty, wymieszaj, dodaj kilka łyżek soku malinowego. Podawaj ze słomka i
listkiem mięty.
- cztery torebki herbaty Lipton np. Owoce Leśne
- jeden kawałek cynamonu
- cztery łyżki miodu lub cukru
- 1/2 cytryny, obrane ze skóry, bez pestek
- 20 ml syropu malinowego
Sposób przygotowania
3 torebki herbaty zalej 500 ml gorącej wody, dodaj cynamon, rozpuść cukier lub miód. Herbatę ostudź. Zimny napar wlej do płaskiego naczynia, dodaj cytrynę i usuń cynamon. Wstaw do zamrażarki. W między czasie czwartą saszetkę herbaty zalej wrzątkiem, około 200 ml i również pozostaw do ostygnięcia. Zamarzniętą herbatę pokrusz. Kawałki lodu umieść w kielichu miksera i dokładnie zmiksuj. Herbaciany lód wsyp do wysokiej szklanki. Całość uzupełnij 100 ml zimnej herbaty, wymieszaj, dodaj kilka łyżek soku malinowego. Podawaj ze słomka i
listkiem mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz