- 125 g masła
- 300 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao)
- 3 łyżki golden syrupu
- 200 g herbatników (np. Rich Tea, petitków)
- 100 g mini marshmallows
- 2 łyżki cukru pudru do oprószenia
Masło, połamaną czekoladę i golden syrup umieścić w garnuszku i
roztopić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, do otrzymania
gładkiej masy czekoladowej. Odlać pół szklanki (125 ml) i odłożyć na
później.
Do reszty dodać połamane herbatniki, marshmallow, wymieszać.
Blaszkę o wymiarach 24 na 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią
aluminiową. Równo rozłożyć całą mieszankę, wciskając trochę w dno. Na
wierzch wylać odlaną czekoladę i wyrównać.
Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny lub całą noc. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz